La Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, a la partida de la Caravana per la Pau ’97 als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf, vol manifestar el seu suport al poble sahrauí i al seu representant, el Front Polisario,

1. Insta les Nacions Unides, el Consell de Seguretat i els estats membres a posar en marxa de nou el Pla de Pau i el procés que ha de portar al referèndum per l’autodeterminació i independència del Sàhara.
2. Crida tota la comunitat internacional perquè es creen les condicions òptimes perquè el referèndum es realitze amb plenes garanties.
3. Demana a l’Estat Espanyol, com a responsable històric de la descolonització, que assegure la independència d’un dels últims països africans colonitzats.

4. Denuncia els nombrosos abusos comesos pel Marroc i pels països de la Unió Europea que, tolerant l’ocupació, han negociat amb el Marroc l’explotació de les riqueses sahrauís.
5. Denuncia la situació d’aïllament i estancament dels territoris ocupats del Sàhara, situació que afavoreix la violació dels drets humans en aquest territori.

6. Demana als mitjans de comunicació que siguen sensibles i es facen ressò de la situació que pateix aquest poble, així com de les iniciatives que, en favor de la seua causa, es duen a terme.
7. Agraeix la col·laboració de totes les ciutadanes i els ciutadans d’aquest país que al llarg de molts anys lluiten al costat del poble sahrauí per una solució justa i pacífica.
8. Anima els representants polítics a conèixer de prop la realitat del poble sahrauí a fi de donar suport a projectes tant polítics com humanitaris.
9. Per acabar, la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del país Valencià demana a totes les forces democràtiques i institucions d’aquest país que lluiten pel reconeixement del poble sahrauí, pels seus drets i per un Sàhara lliure, democràtic i independent.

Pedreguer (Alacant), a 9 de febrer de 1997.